Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

"Φτάνει πια.Τέλος"! Ένας αντιναύαρχος γράφει πολιτικά!


Γράφει ο Γιώργος Ροίδης
Αντιναύαρχος ε.α

Καινούργια χρονιά, καινούργια μέρα και θαρρείς ότι δεν άλλαξε τίποτα. Παρακολούθησα  αμέσως με τον ερχομό του 2013 ένα ποταμό δηλώσεων και τάχα ειδήσεων πως όλα
αλλάζουν.

Ξαφνικά όλα μπήκαν σε τάξη , όλα διορθώθηκαν , η κάθαρση έχει αρχίσει, οι μεγαλόσχημοι που δεν ζουν έντιμα κολάζονται , οι ρεμούλες και οι σπατάλες τέλειωσαν , η ανασφάλεια εξαφανίζεται , η οικονομία τώρα αρχίζει  να κινείται , η κυβέρνηση έγινε αλληλέγγυα των πολιτών .

Και εγώ να αναρωτιέμαι εάν ζω σε άλλη χώρα , σε άλλο χρόνο ή αν ονειρεύομαι .
 
Ψάχνω στο λεξιλόγιο, αυτών που υποδύονται τους κυβερνώντες και σωτήρες της χώρας, τις λέξεις : Χαρά –Αγάπη- Ευτυχία- Εργασία- Αξιοκρατία- Ασφάλεια- Ευγένεια- Ευαισθησία- Σοβαρότητα- Συνέπεια- Αλτρουισμός- Ήθος- Ειλικρίνεια- Πρόνοια- Δικαιοσύνη- Εντιμότητα- Ηθική- Περηφάνια- Αλληλεγγύη- Ανθρωπιά- Αξιοπρέπεια- Πατρίδα- Πατριωτισμός - Εθνική Κυριαρχία- Δημοκρατία- Ανεξαρτησία και δεν τις βρίσκω.

Καταλαβαίνω ότι τις έχουν διαγράψει  γιατί είναι επικίνδυνες για την ύπαρξη τους και την υλοποίηση των στόχων  τους.
Είναι λέξεις με βάρος που μπορεί να γίνουν ανάχωμα στα σχέδια τους.

Βλέπω τους χιλιάδες νεόπτωχους στα κοινωνικά συσσίτια και σκέφτομαι, γιατί το μυαλό και την καρδιά μου δεν μπορεί κανείς να μου τα πάρει , ότι ενώ όλες οι ζωές μετρούν το ίδιο, οι τρικομματικοί κυβερνώντες έχουν διαφορετικό κοστολόγιο γι αυτές.

Οι τροϊκανοί και οι εδώ κυβερνώντες δεν ενδιαφέρονται για την διεύρυνση των οικονομικών ανισοτήτων, ούτε για το μεγάλωμα της μετανάστευσης, ούτε για την αύξηση της ανεργίας, ούτε για το βάθεμα της ύφεσης, ούτε ακόμα για την αποδυνάμωση αυτής της πολιτικής εξουσίας, γιατί τους αρκεί το δυνάμωμα της δικής τους οικονομικής εξουσίας.

 Η επιχειρούμενη μαζική μεταφορά πλούτου , γνώσης, αγαθών και υπηρεσιών από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων όπως η εκπαίδευση, οι υδάτινοι πόροι , η ενέργεια, οι υπηρεσίες υγείας, οι συγκοινωνίες , τα λιμάνια, τα αεροδρόμια ,οι υποδομές, οι υπηρεσίες καθαριότητας κλπ ,καθώς και η ολιγοπωλιακή συγκέντρωση παροχής υπηρεσιών και ιδιοκτησίας γης και γενικά ακίνητης περιουσίας αυτό δείχνουν .

Οι προϊστάμενοι των τροϊκανών έχοντας  πετύχει να μετακινήσουν  την ισχύ και την δυνατότητα  λήψης των αποφάσεων  από το εθνικό πολιτικό επίπεδο στο δικό τους διεθνές, τώρα φροντίζουν να εξασφαλίσουν την διατήρηση αυτού του καθεστώτος . Αυτό μπορούν να το πετύχουν εάν εξασφαλίσουν  πολιτικούς οι οποίοι εκλεγόμενοι θα χρησιμοποιήσουν  την λαϊκή εντολή της εκλογής τους για να διατηρούν το υφιστάμενο καθεστώς λήψης των αποφάσεων ή και να μεταβιβάζουν τις όποιες  επιπλέον εθνικές εξουσίες επιβάλουν τα συμφέροντα των τροϊκανών διοικούντων.

Παράλληλα για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις  φροντίζουν με τα μέτρα που καθημερινά παίρνουν και με τον έλεγχο της ενημέρωσης να διατηρούν όλους εμάς σε κατάσταση τρόμου , να μας πείσουν για το τεράστιο έργο που υποτίθεται ότι κάνουν οι κυβερνώντες για να μας σώσουν καταστρέφοντάς μας  και να μας δείξουν το πόσο απαραίτητοι είναι για το δικό μας καλό.

 Και τότε , να οι αριθμοί και άλλοι αριθμοί , πληθώρα αριθμών για να δείξουν ότι κάτι αλλάζει , ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές, ότι μειώνεται το έλλειμμα , ότι έχουμε το πρώτο πλεόνασμα, ότι αρχίζουν επενδύσεις και πάει λέγοντας.

Οι αριθμοί όμως παύουν να είναι σύμμαχοί τους γιατί αναμετρώνται με την πραγματικότητά μας ,με την στρατιά των ανέργων ,με τον αριθμό των κλειστών καταστημάτων και επιχειρήσεων, με τις περικοπές στους μισθούς και συντάξεις, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην ασφάλιση των ανέργων, στα κοινωνικά προγράμματα.

Και μετά από όλα αυτά  τι ;;;;;

Ομολογώ ότι κοιμόμουν.

Κοιμόμουν γιατί βολευόμουνα με την κορπορατική λογική που μας έχουν περάσει πως οτιδήποτε καλό για τις επιχειρήσεις , όπως λιγότερες ρυθμίσεις, μεγαλύτερη πρόσβαση , μεγαλύτερη κινητικότητα , ευέλικτη εργασία , θα έχει σαν συνέπεια και το δικό μου όφελος γιατί θα παραγόταν πλούτος ο οποίος θα διαχέονταν και προς τα κάτω , δηλαδή και σε  εμένα .

Κοιμόμουν και δεν ξύπνησα όταν έπρεπε, αλλά τώρα .

Τώρα που νοιώθω την καυτή ανάσα της ανέχειας .

Τώρα που βλέπω τις ουρές των νεόπτωχων στα κάθε λογής κοινωνικά συσσίτια να μεγαλώνουν .

Τώρα που η ανεργία μπήκε στην οικογένεια μου.

Τώρα που οι άνεργοι πλάι μου αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο .

Τώρα που οι συνταξιούχοι , ενώ ως εργαζόμενοι  αντιμετωπίζονταν  ως χρήσιμοι, αντιμετωπίζονται σαν ένα άχρηστο βάρος.

Τώρα που η σύνταξη μετατράπηκε σε επίδομα .

Τώρα που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλέψουν και να ζήσουν σε συνθήκες γαλέρας .

Τώρα που τα νέα ζευγάρια αποφασίζουν να μην  φέρουν στον κόσμο παιδιά  γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν αλλά και γιατί δεν θέλουν αυτόν τον  κόσμο της ανασφάλειας , της μιζέριας , της αναξιοπρέπειας.

Τώρα που η ανθρωπιστική κρίση κορυφώνεται .

Πιστεύω ότι τώρα ήρθε η ώρα , ήρθε ο χρόνος , εμείς , οι εγκλωβισμένοι πολίτες από την κυβερνητική πολιτική κεφαλαιοποίησης του τρόμου και ποινικοποίησης της διαφωνίας να πούμε :

Αρκετά - Φτάνει πια – Τέλος

Έφτασε ο χρόνος  να ανοίξουμε ένα παράθυρο    στο  Μέλλον , ένα παράθυρο στην Δημοκρατία , ένα παράθυρο στην Ελπίδα .

Τώρα πρέπει να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρξει και άλλος τρόπος και ότι είναι εφικτός , ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος πέρα από τον κόσμο τους.

Τώρα, που φωτίστηκαν οι γάμοι του χρήματος με πολιτικούς και ΜΜΕ οι οποίοι δημιούργησαν την οικογένεια της διαπλοκής , πρέπει να καταλάβουμε ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει και δεν μπορεί να περιχαρακώνεται και να εγκλωβίζεται από τρία τέσσερα συστημικά κόμματα .

Τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ενιαία ατζέντα, να συγκροτήσουμε, σε εθνικό επίπεδο, μία σύμπραξη  κατά της απάνθρωπης και αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής.

Τώρα οι κινήσεις και τα κινήματα της αντιμνημονιακής πολιτικής πρέπει εγκαταλείποντας τις ιδεοληψίες του παρελθόντος να οργανωθούν σε πολιτικό φορέα ικανό να δώσει πέρα από το αντιμνημονιακό και μια νέα αφήγηση για την ζωή και το μέλλον μας.

Τώρα πρέπει να σταματήσουμε τις ατέρμονες συζητήσεις για την σύνταξη ενός σύνθετου πολιτικού κειμένου και να προχωρήσει άμεσα η κατάθεση ενός κειμένου  Διακήρυξης Αρχών.

Τώρα πρέπει να τερματιστούν οι ατέλειωτες συζητήσεις για καλύτερη οργανωτική δομή μιας τέτοιας κίνησης και της αναζήτησης  ρόλων  , να δεχτούμε την διαφορετικότητα , να δεχτούμε ότι θα υπάρχουν και λάθη και να προσπαθήσουμε να τα ελαχιστοποιήσουμε , να κάνουμε την κίνηση, κίνηση  αναγέννησης αρχών και αξιών , κίνηση ισότιμης συμμετοχής, αναγνωρίζοντας σε κάποιον την αρχή για την διεύθυνση αυτής της συλλογικής προσπάθειας .

Τώρα πρέπει να κάνουμε το μειονέκτημα της διαφορετικότητας , πλεονέκτημα του νέου.

Τώρα πρέπει να ανακτήσουμε την δύναμη  να ελπίζουμε για το μέλλον, να ελπίζουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε ,να ελπίζουμε  ότι μπορούμε να έχουμε ξανά μια αξιοπρεπή και καλή ζωή.
Τώρα ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε την Δημοκρατία .
Τώρα δεν αρκεί το « Φτάνει πια » , πρέπει να πούμε όλοι μαζί « Τώρα Αρχίζουμε»

                                                                         Γιώργος Δ Ροΐδης
                               Απεγκλωβισμένος  Πολίτης σε Διαδικασία Αφύπνισης
                                                                              

                                                                                                   Ιανουάριος  2013 
Ον Αλέρτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου