Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Βρέθηκε δουλειά για τον 18χρονο που τον έδιωξαν οι γονείς του από το σπίτι λόγο κρίσης..

Συγκινητική ανταπόκριση από πολίτες και μαθητές της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, είχε η έκκληση για το δράμα του 18χρονου, τον οποίο άφησαν στην τύχη του οι γονείς του, λόγω της κρίσης.

Δεκάδες ήταν τα μηνύματα στήριξης και από ανθρώπους που, από το υστέρημά τους, πρόσφεραν τρόφιμα, ρούχα, ακόμα και προσωρινή στέγη στον νεαρό.
Ο 18χρονος, που αρνείται να μιλήσει ο ίδιος για την περιπέτειά του, φιλοξενείται σε φιλικό του σπίτι, μέχρι να λυθεί το ζήτημα της στέγης.
Για την οικονομική στήριξή του, αναμένεται να ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός από τον διευθυντή του σχολείου σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ενώ ο Σύλλογος Πολυτέκνων προσφέρει προσωρινή εργασία στο νεαρό, μέχρι να βρεθεί κάποια μόνιμη.
Την ίδια στιγμή, η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Εσπερινού Γυμνασίου έχει κατακλυστεί από μηνύματα συμπαράστασης.
Στην επίσημη σελίδα στο Facebook του εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, οι συμμαθητές του 18χρονου, ευχαριστώντας όλους για τη συμπαράσταση, έγραψαν: «Το Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου ευχαριστεί για την συμπαράσταση προς τον μαθητή μας. Η δημοσιότητα θέλουμε να συμβάλει να βρεθεί μια εργασία για τον μαθητή, οτιδήποτε άλλο βοηθάει πρόσκαιρα και μετά, πάλι στο ίδιο σημείο. Γι' αυτό, όποιος θέλει να βοηθήσει πραγματικά, βοηθήστε να βρεθεί μια εργασία. Η ΕΡΓΑΣΙΑ για τους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου είναι θέμα επιβίωσης αλλά και δυνατότητα μόρφωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου